tirsdag 6. august 2013

CAMILLA L. HAUKEDAL - TO ALL THE IMPORTANT PEOPLE



          Dagsavisen:  Nina Marie Haugen, 07. september 2007

UTSTILLING:

Statens 120. Høstutstilling i Kunstnernes hus

          Beuys og kunst

I årets Høstutstilling er det ETT bidrag som står seg til de grader mye sterkere enn alle de andre, og det er Camilla L Haukedals (f. 1980) videoarbeid  "To all the important people". Jeg antar at det er kunstneren selv som ved hjelp av videofikling har iscenesatt en samtale mellom seg selv og en av 1900-tallets største kunstgenier og kultfigur, Joseph Beuys. Med slagordet "enhver er en kunstner" utfordret Beuys synet på hva kunst er. Kunstneriske prosesser viste hvordan det sto enhver fritt å forme sin egen virkelighet. Beuys skapte en myte som han bygget en stor del av sin kunstproduksjon rundt, og i Camilla Haukedals samtale framstår hun selv som en ung, maktbegjærlig kunststudent som kun er ute etter nøkkelen til suksess og berømmelse idet hun ber mesteren om å fortelle eventyret hun selv kan bruke for å bli berømt. Videoverket er morsomt og samtidig en skarpsindig intelligent observasjon av både kunstproduksjon og samtidens fokus på berømmelse og stjernestatus.

       "Moving Image Festival": Anders Olofsson, 31/10-2/11)

        Stockholm


Men festivalens fullträff är förmodligen Camilla Haukedals fingerade samtal med Joseph    Beuys om hur man blir en bra konstnär. När Beuys berättar sin legendariska historia om hur han under kriget störtade med sitt bombplan och togs om hand av nomader replikerar Haukedal storögt "men kvinnor kan ju inte flyga!".







"Vestlandsutstillingen 2008":  Camilla L. Haukedal (Ålesund/Aurland/Bergen)

"To All The Important People" (video)

Videoen tar i bruk myten rundt Joseph Beuys sin flystyrt og bruker den til å fortelle en annen historie. Jeg har ikke tatt stilling til om myten er sann eller ikke, men i mitt naive forsøk på å lære, avfortryller Beuys seg selv samtidig som han oppfyller sin rolle som læremester. Arbeidet skriver seg inn i et feministisk perspektiv. Hvilken historie, hvilken myte fremmer meg og mitt arbeid best?


ARTIST TALK.eu - 2013

Presentation summarizing ArtistTalk, a collaborative project by Museum of Transitory Art (MoTA), Ljubljana, International Centre for Art and New Technologies (CIANT), Prague and WRO Art Center with announcement of ArtistTalk Best Interview Award winners, sreening of awarded interviews, the premiere of the OUTERVIEWS book and interactive installation featuring collection of artists’ talks and statements.


Honorable Mentions:
Dalibor Martinis 1978 Talks to Dalibor Martinis 2010, 2010, 9’53’’ by Dalibor Martinis (HR)
To all the important people, 2006, 5’10’’ by Camilla L. Haukedal (NO)



Mer informasjon:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar